به گزارش راهبرد معاصر در دو روز اخیر شاخص بورس با ریزش همراه بود و امروز با ریزش 27 هزار و 810 واحدی در محدوده یک میلیون و 496 هزار واحد ایستاد. بر اساس پیش بینی بورس فردا ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ از سوی کارشناسان احتمال ادامه ریزش شاخص ادامه خواهد داشت البته برخی نیز از عبور شاخص از مقاومت پیش رو صحبت می کنند. بازار امروز با عرضه شدید آغاز شد و افزایش 300 تومانی قیمت دلار در بازار آزاد نیز نتوانست کمکی به این موضوع بکند. جزئیات را در ادامه بخوانید.
بازار سرمایه امروز هم با روند ریزشی و اصلاحی رو به رو شد و شاخص کل بورس با ۲۷ هزار واحد ریزش در محدوده یک میلیون و ۴۹۶ هزار واحد قرار گرفت. اما بازار فردا چگونه است؟محمدباقر خادمی ،کارشناس بازار سهام در گفتگو با تجارتنیوز درباره روند بورس فردا ۱۰ شهریور گفت: شاخص در محدوده فعلی خواهد بود و افت یا صعود خاصی را نخواهد داشت. به نظر میرسد فردا عرضهها تا حدی زیاد شود و نهایتا شاخص مثبت و منفی ۵ هزار واحد را داشته باشد.خادمی افزود: تقابل عرضه و تقاضا به نوعی در بازار فردا وجود خواهد داشت و روند نزولی و اصلاحی دو روز گذشته در روزهای آینده جبران میشود و جایی برای نگرانی وجود ندارد باشد. این کارشناس بازار درباره روند شاخص تا یک ماه آینده گفت: تا یک ماه آینده پیشبینی میشود شاخص کل در محدوده یک میلیون ۵۰۰ باقی بماند و صنایع بانکی، خودرویی و تکسهمها از گروههای پیشرو خواهند بود.نیما میرایی، کارشناس بازار سهام هم درباره ریزشهای اخیر بازار و در توصیه به سهامداران گفت: به نظر میرسد که ریزش این روزها بیشتر اصلاح موقت و فرصتی مغتنم برای اصلاح پرتفوی معاملهگران برای خرید سهام پرپتانسیل و جامانده باشد. اما «ایمان کرمی» تحلیلگر بازار سرمایه، بورس فردا چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه را اینگونه پیشبینی میکند: دور روز گذشته بازار در اثر برخورد به مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی اصلاح سنگینی را تجربه کرد و بسیاری از نمادهای بازار نزدیک ۱۰ درصد افت قیمتی را تجربه کردند روز جاری دلار بازار ازاد نسبت به روز گذشته تغییرات ۳۰۰ تومانی داشت و به ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافت این تغییر مثبت منجر به افزایش تقاضا در کلیت بازار و جمع شدن بسیاری از صفهای فروش شد و برخی از نمادهای شاخص ساز بازار تا دامنه مثبت قیمتی نیز حرکت کردند و از همین حیث میتوان متوجه شد که اصلاح عمیقی درکار نخواهد بود انتطار متعادل شدن و رشد بازار را برای اخرین روز هفته خواهیم داشت.یکی از دلایلی که بازار ریزش کرد ترس مردم از اتفاقات سال گذشته است، به عبارتی حس ریزش سال گذشته به برخی از اشخاص منتقل شده بود البته کانالهای تلگرامی نیز به این موضوع دامن زدند که ریزش بازار نزدیک است، به هر حال این دو روز نیز گذشت و امیدواریم روزهای بهتری برای بازار سرمایه در پیش رو باشد.پیش بینی رشد پنج تا ۱۵ هزار واحدی شاخص کل را برای روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه داریم.
بورس بعد از یک روز طوفانی، درحالی کار خود را آغاز کرد که ترس بر بازار حاکم بود و فشار عرضه به وضوح در بازار قدرت نمایی میکرد. اما در نیمه دوم موج جدیدی از تقاضا وارد بازار شد، که نه تنها از کاهش بیشتر شاخص کل جلوگیری کرد بلکه تا حدی باعث جبران درصدی از ریزش امروز شد.ارزش معاملات امروز در حدود 14 همت بود و مجددا خروج پول نزدیک به 700 میلیارد تومان داشتیم. نکته امیدوار کننده این است که جریان خروج پول نسبت به روز گذشته کاهش داشته است.از دیگر نکات امروز میزان صفهای خرید و فروش بود که با افزایش فشار خرید صفهای خرید از فروش پیشی گرفتند اما این جریان تا انتهای بازار ادامه نداشت و در 40 دقیقه پایانی این روند معکوس گشت و کفه صفهای فروش در سطح بالاتری قرار گرفت. این نکته به معنی عرضه صفهای خرید و ایجاد واکنش در بازار بوده است.به نظر میرسد که واکنش امروز بازار به دلیل افزایش قیمت دلار نسبت به روز گذشته و دورنمای مذاکرات برجامی باشد. امروز با اعلام نرخ ارز با توجه به اینکه نسبت به روز گذشته افزایش داشت، بازار بهبود یافت. در انتهای بازار قیمت دلار اندکی کاهش یافت و به دنبال آن عرضهها شدت گرفتند، این موضوع در افزایش صفهای فروش به خوبی مشخص شده است.در پیش بینی بورس فردا در صورتی که روند کنونی قیمت دلار ادامه داشته باشد انتظار میرود فردا نیز بازار به شکل متعادلی کار خود را آغاز کند.
اما افزایش تعداد و ارزش صفهای فروش در پایان بازار امروز، احتمال فشار فروش در روز آینده را نیز بالا میبرد.اینکه در روز آینده فروشندگان یا خریداران پیروز این میدان باشند به روند قیمت دلار بستگی دارد.از لحاظ تکنیکالی شاخص کل بعد از نزدیک شدن به منطقه مقاومتی 1.6 میلیون واحد کاهش داشت و امروز در منطقه 1.49 میلیون واحد مورد حمایت واقع شد. این منطقه یک حمایت استاتیک برای شاخص کل محسوب میشود که با تشکیل الگوی کندلی که در اینجا داشت، احتمال تغیر روند در روز آینده با بالا میبرد . در هر صورت این الگو نیاز به تایید در روز آینده دارد و به طور قطعی نمیتوان راجع به آن اظهار نظر کرد.درحال حاضر اندیکاتورها نشانی از ادامه کاهش شاخص کل دارند. اندیکاتور RSI بعد از حدود یک ماه که در منطقه اشباع خرید قرار داشت در زیر 70 قرار گرفت. معمولا در این شرایط تحلیلگران تکنیکال انتظار کاهش بیشتر را دارند. این اندیکاتور میتواند تا حدود 54 که یک حمایت در آنجا دارد کاهش یابد و مجددا در روند صعودی قرار گیرد.اندیکاتور MACD نیز نشان دهنده کاهش قدرت روند صعودی و در حال کراس میباشد که این حالت معمولا به معنی روند کاهشی است.ایچیموکو نیز هرچند که به طور قطع سیگنال خروج را صادر نکرده است اما کندلها از بالا خط تنکنسن را شکسته و در پایین قرار گرفتهاند. در این حالت احتمال کاهش تا خط کیجنسن که در محدوده 1.44 میلیون واحد قرار دارد زیاد است اما از آنجایی کیجسن حمایت مهمی محسوب میشود و همچنین این محدوده مطابق با حمایت استاتیک نیز است، احتمال زیادی دارد که در اینجا مورد حمایت قرار گیرد و تغییر روند صورت گیرد.